czwartek, 2 kwietnia 2015

CZEKOLADOWE BABECZKI Z WIŚNIAMI

Najprostsze, najlepsze i najszybsze babeczki jakie można sobie wyobrazić. W sam raz na niezapowiedzianych gości.



SKŁADNIKI
na ok 12 -20 szt (zależy od wielkości papilotek)
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
kilka kostek mlecznej czekolady
pół szklanki oleju
1 jajko
1szklanka mleka
wiśnie bez pestek (mrożone lub z syropu)

ewentualnie:
cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa

1/ W jednej misce wymieszać składniki suche - mąka, proszek, cukier, kakao a w drugiej misce składniki mokre - mleko, olej, jajko. Składniki obu misek połączyć ze sobą i wymieszać.


2/ Ciastem napełniać papilotki - 2 łyżeczki ciasta, po 3-5 wiśni i kolejne 2 łyżeczki ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec od 15 do 20 min do tzw. suchego patyczka.



1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.