Najprostsze, najlepsze i najszybsze babeczki jakie można sobie wyobrazić. W sam raz na niezapowiedzianych gości.
SKŁADNIKI
na ok 12 -20 szt (zależy od wielkości papilotek)
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
kilka kostek mlecznej czekolady
pół szklanki oleju
1 jajko
1szklanka mleka
wiśnie bez pestek (mrożone lub z syropu)
ewentualnie:
cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa
2 szklanki mąki pszennej
pół szklanki cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
kilka kostek mlecznej czekolady
pół szklanki oleju
1 jajko
1szklanka mleka
wiśnie bez pestek (mrożone lub z syropu)
ewentualnie:
cukier puder do posypania lub polewa czekoladowa
1/ W jednej misce wymieszać składniki suche - mąka, proszek, cukier, kakao a
w drugiej misce składniki mokre - mleko, olej, jajko. Składniki obu
misek połączyć ze sobą i wymieszać.
2/ Ciastem napełniać papilotki - 2 łyżeczki ciasta, po 3-5 wiśni i kolejne 2
łyżeczki ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec
od 15 do 20 min do tzw. suchego patyczka.
Kasiu babeczki wspaniałe :)
OdpowiedzUsuń