wtorek, 19 marca 2013

SADZONE JAJKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Zdrowe, pyszne i pożywne śniadanko :)
SKŁADNIKI
Dla 2 osób
4 jajka
1 kg fasolki szparagowej (ja użyłam fioletowej,mrożonej)
1 cebula
sól
pieprz świeżo mielony
olej do smażenia
grzanki

1/Fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Olać wodę. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju. Doprawić solą, pieprzem i wlać do ugotowanej fasolki, wymieszać. Można doprawić ulubionymi ziołami. Jajka wbić na rozgrzany olej i usmażyć wg upodobań (płynnie lub twardo) doprawić solą i pieprzem. Podawać z fasolką. Do jajek zrobiłam grzanki z chleba tostowego, który uprzednio posmarowałam masłem z obu stron (śladowo) i przyrumieniłam na suchej, patelni.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.