Zdrowe, pyszne i pożywne śniadanko :)
SKŁADNIKI
Dla 2 osób
4 jajka
1 kg fasolki szparagowej (ja użyłam fioletowej,mrożonej)
1 cebula
sól
pieprz świeżo mielony
olej do smażenia
grzanki
4 jajka
1 kg fasolki szparagowej (ja użyłam fioletowej,mrożonej)
1 cebula
sól
pieprz świeżo mielony
olej do smażenia
grzanki
1/Fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Olać wodę. Cebulkę
pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju. Doprawić solą, pieprzem i
wlać do ugotowanej fasolki, wymieszać. Można doprawić ulubionymi
ziołami. Jajka wbić na rozgrzany olej i usmażyć wg upodobań (płynnie lub
twardo) doprawić solą i pieprzem. Podawać z fasolką. Do jajek zrobiłam
grzanki z chleba tostowego, który uprzednio posmarowałam masłem z obu
stron (śladowo) i przyrumieniłam na suchej, patelni.
dziś postaram się wypróbować
OdpowiedzUsuń