wtorek, 20 listopada 2012

SKRZYDEŁKA NA SŁODKO Z SOSEM SOJOWYM I MIODEM

SKŁADNIKI
dla 2-3 osób

1 kg skrzydełek drobiowych
3 łyżki miodu
80 ml sosu sojowego ciemnego Tao Tao


1/ Skrzydełka umyć, oczyścić i odciąć końcówki. W misce wymieszać miód i sos sojowy, dodać skrzydełka i odstawić na parę godzin do lodówki. Najlepiej na noc.
2/ Przełożyć do naczynia i piec ok godziny w temperaturze ok 180-190 stopni. Podawać z ryżem lub plackami ryżowymi.
Smacznego!:)

4 komentarze:

  1. To najwspanialsze skrzydełka ever!!Jutro pędzę do sklepu po skrzydełka, tralala....

    OdpowiedzUsuń
  2. Zlituj sie i daj mi choc jedno plissss :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bierz :)) właśnie będę próbowała coś tu dodać, jak nie pójdzie, mimo już drobnych robót tu, to przekieruję się na inną stronę :( i zacznę od początku. eh

      Usuń
  3. Zlituj sie i daj mi choć jedno plissss :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.