niedziela, 9 grudnia 2012

BABKA RUMOWA

Troszkę mnie nie było, ponieważ miałam bardzo dużo pracy- w pracy :) a poza tym miałam drobne problemy z blogiem i dodawaniem zdjęć. Mam nadzieję, że teraz wszystko wróci do normy i będę mogła spokojnie nadal prowadzić swojego bloga. Gdyby jednak to było niemożliwe, przekieruję Was na inną stronę , jak taką założę. 

Póki co powoli szykujemy się do Świąt i zaczynamy Świąteczne wypieki, farsze, mięsa i inne pyszne rzeczy.
SKŁADNIKI
 kostka margaryny (250g)
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka rumu lub kilka kropel aromatu rumowego
opakowanie cukru waniliowego

1/ Margarynę rozpuścić, ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy będą ubite, stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i chłodną margarynę. Na koniec dodać rum i dokładnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 30-40 min. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą. Forma - keksówka 30x7

Smacznego!:)

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.