Bardzo ale to bardzo pyszne placuszki, proste w przygotowaniu i tanie. Można je podać ze śmietaną, twarogiem lub fetą.
SKŁADNIKI
400 g miąższu dyni
400 g surowych ziemniaków
2 jajka
1 cebula
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
pół łyżeczki suszonych liści kolendry (może być koperek, natka pietruszki, lubczyk)
pieprz
sól lub przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
400 g surowych ziemniaków
2 jajka
1 cebula
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
pół łyżeczki suszonych liści kolendry (może być koperek, natka pietruszki, lubczyk)
pieprz
sól lub przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
1/ Ziemniaki, cebulę, dynię obrać i pokroić na kawałki.
2/ Wszystko zetrzeć na tartce o drobnych oczkach, dodać przyprawy, obie mąki, jajka i wymieszać.
3/ Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np ze śmietaną.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.