sobota, 1 sierpnia 2015

CUKINIOWE PLACUSZKI Z FETĄ I KAPARAMI


SKŁADNIKI
2 średnie cukinie
250 g sera feta (u mnie półtłusty)
łyżka kaparów
2 jajka
3-4 łyżki mąki pszennej
pieprz świeżo mielony
gałka muszkatołowa
pół pęczka natki pietruszki

olej do smażenia


1/ Cukinie umyć (nie obierać) i zetrzeć na tartce o dużych oczkach, lekko oprószyć solą i odstawić na klika minut żeby puściła soki. Odcisnąć. Do cukinii dodać rozdrobniony ser feta, kapary, jajka, posiekaną natkę i mąkę. Wymieszać, doprawić przyprawami (uwaga na sól - ser feta jest słony). Placki nakładać łyżką i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać posypane natką pietruszki. Można podać je z kuskusem.

 Smacznego:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.