sobota, 1 sierpnia 2015
CUKINIOWE PLACUSZKI Z FETĄ I KAPARAMI
SKŁADNIKI
2 średnie cukinie
250 g sera feta (u mnie półtłusty)
łyżka kaparów
2 jajka
3-4 łyżki mąki pszennej
pieprz świeżo mielony
gałka muszkatołowa
pół pęczka natki pietruszki
olej do smażenia
1/ Cukinie umyć (nie obierać) i zetrzeć na tartce o dużych oczkach, lekko oprószyć solą i odstawić na klika minut żeby puściła soki. Odcisnąć. Do cukinii dodać rozdrobniony ser feta, kapary, jajka, posiekaną natkę i mąkę. Wymieszać, doprawić przyprawami (uwaga na sól - ser feta jest słony). Placki nakładać łyżką i smażyć z obu stron na rumiano. Podawać posypane natką pietruszki. Można podać je z kuskusem.
Smacznego:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.