środa, 3 czerwca 2015

TOSTY Z AWOKADO, JAJKIEM SADZONYM I KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Zdrowe, pyszne i treściwe śniadanko.

 

SKŁADNIKI
Na dwa tosty:
4 kromki chleba tostowego
pół awokado
2 jajka
1 trójkącik serka topionego np. śmietankowy
2 łyżki kiełków rzodkiewki
sól morska
pieprz świeżo mielony
kilka kropel soku z cytryny 


1/ Tosty-chleb tostowy opiec w tosterze, w piekarniku lub na patelni z obu stron na rumiano. Jajka usmażyć tak by żółtka były półpłynne. Awokado obrać ze skóry, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Na talerzu ułożyć 2 kromki pieczywa posmarowane serkiem, na serek położyć awokado i jajko. Wierzch posypać kiełkami, solą i pieprzem. Przykryć pozostałymi kromkami opieczonego chleba. Najlepiej smakują popijane sokiem z wyciśniętych pomarańczy.

 

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.