czwartek, 4 czerwca 2015

KOKTAJL JAGODOWO BANANOWY

Wkrótce pojawią się w lasach świeże jagody i będzie mnóstwo okazji do wykorzystania ich w kuchni. Ja jeszcze wykorzystuję mrożone, bo miałam ich sporą ilość. Uwielbiam jeździć na jagody, grzyby i inne skarby lasu.


SKŁADNIKI
dla 2 osób:
pół szklanki jagód (użyłam mrożonych)
400 ml schłodzonego jogurtu naturalnego
2 łyżki cukru brązowego
1 banan

1/ Jeżeli używamy jagód mrożonych, to należy je wcześniej rozmrozić. Banana obrać i pokroić na plasterki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Rozlać do wysokich szklanek. Dodatkowo można udekorować bitą śmietaną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.