Pyszne, kruche, aromatyczne. Nic dodać nic ująć :) Podałam je z sosem
pieczeniowym i ziemniakami obficie posypanymi świeżym koperkiem.
SKŁADNIKI
dla 4-6 osób
2 podwójne filety z kurczaka
garść suszonych grzybów
1 bakłażan
1 por (biała część)
sól
pieprz
pęczek natki pietruszki
pół szklanki wywaru z grzybów
2 podwójne filety z kurczaka
garść suszonych grzybów
1 bakłażan
1 por (biała część)
sól
pieprz
pęczek natki pietruszki
pół szklanki wywaru z grzybów
1/ Grzyby namoczyć na noc i ugotować do miękkości. Odcedzić (wody nie
wylewać). Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć na pół
i delikatnie roztłuc. Por pokroić w krążki, bakłażana w kostkę i
ugotowane grzyby. Podsmażyć na odrobinie oleju z dodatkiem soli i
pieprzu. Wystudzić.
2/ Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem, kłaść trochę farszu i
zwijać. Zwinięte roladki ułożyć ciasno w naczyniu do zapiekania. Na
wierzch rozłożyć resztę farszu, zalać wywarem z gotujących się grzybów.
Dodatkowo oprószyć sola i pieprzem.
Smacznego:)
a oto jaka nagroda spotkała mnie za ten przepis :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.