poniedziałek, 30 marca 2015

DEVOLAY Z BOCZNIAKAMI I SEREM

Mięsne koperty nadziane boczniakami i cebulą.

SKŁADNIKI
dla 4 osób:
1 kg schabu wieprzowego bez kości
250 g świeżych boczniaków
2 cebule
150 gram sera żółtego
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny
tymianek

jajko
bułka tarta
olej do smażenia

1/ Mięso pokroić na 1 cm plastry i porządnie roztłuc, oprószyć przyprawami. Grzyby oczyścić i pokroić w paski, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na odrobinie oleju zeszklić cebulę, dodać grzyby i tymianek, chwilę dusić aż boczniaki zmiękną. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.

2/ Na każdy plaster rozbitego mięsa ułożyć straty ser, oraz wystudzone grzyby. Składać na pół i spiąć wykałaczkami. Gotowe koperty moczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu z obu stron.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.