Mięsne koperty nadziane boczniakami i cebulą.
SKŁADNIKI
dla 4 osób:
1 kg schabu wieprzowego bez kości
250 g świeżych boczniaków
2 cebule
150 gram sera żółtego
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny
tymianek
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
1 kg schabu wieprzowego bez kości
250 g świeżych boczniaków
2 cebule
150 gram sera żółtego
sól
pieprz
przyprawa do wieprzowiny
tymianek
jajko
bułka tarta
olej do smażenia
1/ Mięso pokroić na 1 cm plastry i porządnie roztłuc, oprószyć przyprawami.
Grzyby oczyścić i pokroić w paski, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na
odrobinie oleju zeszklić cebulę, dodać grzyby i tymianek, chwilę dusić
aż boczniaki zmiękną. Ser zetrzeć na tartce o grubych oczkach.
2/ Na każdy plaster rozbitego mięsa ułożyć straty ser, oraz wystudzone
grzyby. Składać na pół i spiąć wykałaczkami. Gotowe koperty moczyć w
roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na małym ogniu z
obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.