Pierwszy raz ją jadłam na przyjęciu u siostry, później zrobiłam po swojemu w domu i często do niej wracam.
SKŁADNIKI
1brokuł
4 plastry boczku (ok 0,5 centymetrowe)
6-10 kulek winogron
3 łyżki słonecznika
Dressing:
1 łyżka miodu płynnego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
4 plastry boczku (ok 0,5 centymetrowe)
6-10 kulek winogron
3 łyżki słonecznika
Dressing:
1 łyżka miodu płynnego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę
1/ Brokuła podzielić na jednakowe różyczki i ugotować w lekko osolonej
wodzie (ja gotowałam na parze). Boczek pokroić w kostkę i usmażyć.
Ziarno słonecznika uprażyć na suchej patelni. Winogrona umyć, osuszyć,
przekroić na pół.
2/ Na dużym talerzu rozłożyć brokuł, boczek, winogrona i rozsypać ziarna
słonecznika. Całość skropić sosem. Można podawać na zimno i na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.