Wspaniała. Zrobiłam ją na wizytę gości i wszystkim bardzo smakowała.
SKŁADNIKI
główka małej pekinki
1 podwójny filet z kurczaka (nie duży)
puszka kukurydzy
pęczek selera naciowego
2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
100 g żółtego sera twardego np.gouda
ok 5 połówek gruszek w occie
kilka orzechów pekan (lekko połamanych)
przyprawa curry u mnie Kamis
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
majonez (ok 4-5 łyżki)
1 podwójny filet z kurczaka (nie duży)
puszka kukurydzy
pęczek selera naciowego
2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny
100 g żółtego sera twardego np.gouda
ok 5 połówek gruszek w occie
kilka orzechów pekan (lekko połamanych)
przyprawa curry u mnie Kamis
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz
majonez (ok 4-5 łyżki)
1/ Kapustę poszatkować, ser pokroić w kostkę, łodygi selera w plasterki,
gruszki również w kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w drobną
kostkę, porządnie oprószyć curry, przyprawą do kurczaka i pieprzem.
Podsmażyć na odrobinie oleju aż będzie rumiane. Wystudzić.
2/ Wszystkie składniki ze sobą połączyć, solidnie doprawić przyprawami,
wymieszać z majonezem i odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Musi być pyszna! :)
OdpowiedzUsuń