Na kolację i nie tylko polecam domowe zapiekanki. Takie tradycyjne na bagietce z ziołowym masłem, pieczarkami i dużą ilością sera a na to ketchup, zieleninką i można chrupać :)
SKŁADNIKI
na 3 porcje:
1 długa bagietka
150-200 g pieczarek
2-3 łyżki masła lub margaryny
1 cebula
150 g sera żółtego
ulubione suszone zioła (ok łyżeczki) u mnie przyprawa do masła Skworcu
1 długa bagietka
150-200 g pieczarek
2-3 łyżki masła lub margaryny
1 cebula
150 g sera żółtego
ulubione suszone zioła (ok łyżeczki) u mnie przyprawa do masła Skworcu
przyprawa do grillowanych grzanek Kamis
sól
pieprz
olej do smażenia
sól
pieprz
olej do smażenia
1/ Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i
podsmażyć na odrobinie oleju razem z pieczarkami do odparowania soku z
pieczarek. Doprawić solą, przyprawą do grzanek i pieprzem. Masło wymieszać z ziołami - przyprawą do masła. Bułkę
pokroić na 3 części a następnie każdą część jeszcze wzdłuż na pół. Każdą
połówkę bułki smarować ziołowym masłem i kłaść pieczarki.
2/ Na koniec wszystkie zapiekanki posypać startym serem. Dodatkowo oprószyć
ulubionymi przyprawami (polecam np do pizzy lub grzanek). Wstawić do
nagrzanego piekarnika i piec ok 10 min w temperaturze ok 200 stopni aż
ser się roztopi a bułka będzie chrupka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.