Przepyszne roladki, które fajnie prezentują się jako przystawka ale mogą
służyć za lekką sałatkę. Szybkie, proste, efektowne i bardzo smaczne.
1 porcja:
4 plasterki szynki parmeńskiej
1 jajko ugotowane na twardo
garść rukoli
2 łyżki dowolnych kiełków (u mnie rzodkiewki)
1-2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
4 plasterki szynki parmeńskiej
1 jajko ugotowane na twardo
garść rukoli
2 łyżki dowolnych kiełków (u mnie rzodkiewki)
1-2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1/ Jajko obrać, pokroić na ćwiartki. Na każdy plaster szynki położyć trochę
rukoli, ćwiartkę jajka, i zwijać w roladki. Ułożyć na talerzu, oprószyć
solą, pieprzem do smaku, posypać kiełkami i skropić oliwą.
Jak to apetycznie wygląda :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń