niedziela, 23 marca 2014

ROLADKI Z SZYNKI PARMEŃSKIEJ, JAJKA I RUKOLI POD KIEŁKAMI RZODKIEWKI

Przepyszne roladki, które fajnie prezentują się jako przystawka ale mogą służyć za lekką sałatkę. Szybkie, proste, efektowne i bardzo smaczne.

1 porcja:
4 plasterki szynki parmeńskiej
1 jajko ugotowane na twardo
garść rukoli
2 łyżki dowolnych kiełków (u mnie rzodkiewki)
1-2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku 

1/ Jajko obrać, pokroić na ćwiartki. Na każdy plaster szynki położyć trochę rukoli, ćwiartkę jajka, i zwijać w roladki. Ułożyć na talerzu, oprószyć solą, pieprzem do smaku, posypać kiełkami i skropić oliwą.







2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.