Prosto, szybko, smacznie. Połączenie szpinaku i serka mascarpone jest jak bajka dla podniebienia. Z resztą ja ogólnie kocham ten serek i mogłabym go jeść codziennie i ze wszystkim :))
SKŁADNIKI
250 g makaronu (dowolnego kształtu)
450 g mrożonego szpinaku
250 g mascarpone
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka masła
starty parmezan do posypania
450 g mrożonego szpinaku
250 g mascarpone
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka masła
starty parmezan do posypania
1/ Makaron ugotować wg przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Szpinak
rozmrozić i posmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku
przeciśniętego przez praskę. Chwilę dusić aż woda odparuje. Pod koniec
dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron można wymieszać ze szpinakiem lub wyłożyć na wierzch. Posypać
parmezanem.
Łączyłam szpinak już z mozzarellą, fetą, ricottą i nawet zwykłym twarogiem. O mascarpone nie pomyślałam. Ciekawe i koniecznie do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńDzisiaj zrobiłam na obiad :) Super!
OdpowiedzUsuń