niedziela, 16 marca 2014

MAKARON ZE SZPINAKIEM I SERKIEM MASCARPONE

Prosto, szybko, smacznie. Połączenie szpinaku i serka mascarpone jest jak bajka dla podniebienia. Z resztą ja ogólnie kocham ten serek i mogłabym go jeść codziennie i ze wszystkim :))
SKŁADNIKI
250 g makaronu (dowolnego kształtu)
450 g mrożonego szpinaku
250 g mascarpone
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżka masła

starty parmezan do posypania

1/ Makaron ugotować wg przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Szpinak rozmrozić i posmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku przeciśniętego przez praskę. Chwilę dusić aż woda odparuje. Pod koniec dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Makaron można wymieszać ze szpinakiem lub wyłożyć na wierzch. Posypać parmezanem. 




2 komentarze:

  1. Łączyłam szpinak już z mozzarellą, fetą, ricottą i nawet zwykłym twarogiem. O mascarpone nie pomyślałam. Ciekawe i koniecznie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj zrobiłam na obiad :) Super!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.