niedziela, 16 lutego 2014

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z AWOKADO I MAŁŻAMI

Moja dzisiejsza propozycja to jajka wypełnione pastą z awokado i owocami morza. Doskonała propozycja na Wielkanocny stół ale i na codziennie przyjęcie gości. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim zdrowe. Polecam.
SKŁADNIKI
5-6 jajek ugotowanych na twardo
małże z puszki w sosie
1 dojrzałe awokado
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
sok z połowy cytryny
łyżka siekanego kopru
rzeżucha, kiełki lub koper do dekoracji 

1/ Awokado przekroić na pół wzdłuż, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny. Jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i zmiksować razem z awokado. Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez,koper i wymieszać.


2/ Gotową pastę nakładać do jajek, na wierzch układać po jednej małży. Udekorować zieleniną. Przed podaniem chwilę schłodzić w lodówce.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.