Moja dzisiejsza propozycja to jajka wypełnione pastą z awokado i owocami morza. Doskonała propozycja na Wielkanocny stół ale i na codziennie przyjęcie gości. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim zdrowe. Polecam.
SKŁADNIKI
5-6 jajek ugotowanych na twardo
małże z puszki w sosie
1 dojrzałe awokado
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
sok z połowy cytryny
łyżka siekanego kopru
rzeżucha, kiełki lub koper do dekoracji
małże z puszki w sosie
1 dojrzałe awokado
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
sok z połowy cytryny
łyżka siekanego kopru
rzeżucha, kiełki lub koper do dekoracji
1/ Awokado przekroić na pół wzdłuż, obrać i pokroić w paski, skropić sokiem
z cytryny. Jajka obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka i zmiksować
razem z awokado. Doprawić solą, pieprzem, dodać majonez,koper i
wymieszać.
2/ Gotową pastę nakładać do jajek, na wierzch układać po jednej małży.
Udekorować zieleniną. Przed podaniem chwilę schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.