Idealny do herbatki, ale można go też pić z wodą mineralną. Dobry w upały jak i w mrozy. Jeszcze na ogrodzie mam świeżą mięte, bo niedługo zostanie tylko sklepowa. Więc trzeba korzystać z tej własnej jak najwięcej :)
SKŁADNIKI
ok 30-35 gałązek świeżej mięty
2 l wody
2 limonki
0.5 kg cukru
2 l wody
2 limonki
0.5 kg cukru
1/ Wodę z cukrem i sokiem z limonek zagotować. Do gorącego wywaru wrzucić
gałązki mięty, przykryć i odstawić na noc. Następnego dnia usunąć z
naparu gałązki mięty, całość przelać przez gazę. Zagotować, przelać do
słoiczków lub butelek, odwracać do góry dnem do wystygnięcia. (ja używam
słoiczków po koncentratach pomidorowych).
Syropek idealny na obżarstwo :)
Pięknie wygląda, zdjęcie cudowne :)
OdpowiedzUsuńDziękuje :)
Usuńojej... musi być pyszny!!!
OdpowiedzUsuń