poniedziałek, 12 sierpnia 2013

MUSZLE Conchiglie Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM

SKŁADNIKI
400 g makaronu Muszle Conchiglie (Lubella)
1 cebula
250 g pieczarek
500 g fileta z kurczaka
pół szklanki zielonego groszku mrożonego lub z puszki
200 ml śmietany 22%
sól
pieprz
tymianek może być suszony
olej do smażenia


1/ Makaron ugotować wg. przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Odcedzić. Cebulę pokroić w kosteczkę a pieczarki w ósemki. Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę z pieczarkami, a następnie dodać filet z kurczaka pokrojony w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami i tymiankiem. Pod koniec dodać groszek i całość dusić jeszcze do miękkości groszku.

2/Na koniec całość wymieszać ze śmietaną. Gotowy sos przelać do makaronu i wymieszać. Podawać gorący, posypany zieleniną.
Smacznego!:) 


2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie proste i pyszne obiadki makaronowe.

    OdpowiedzUsuń
  2. I już wiem co Pan Mąż będzie jadł w tym tygodniu:)super pomysł na pewno wypożyczę...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.