SKŁADNIKI
400 g makaronu Muszle Conchiglie (Lubella)
1 cebula
250 g pieczarek
500 g fileta z kurczaka
pół szklanki zielonego groszku mrożonego lub z puszki
200 ml śmietany 22%
sól
pieprz
tymianek może być suszony
olej do smażenia
1/ Makaron ugotować wg. przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Odcedzić.
Cebulę pokroić w kosteczkę a pieczarki w ósemki. Na odrobinie oleju
podsmażyć cebulę z pieczarkami, a następnie dodać filet z kurczaka
pokrojony w drobną kostkę. Przyprawić przyprawami i tymiankiem. Pod
koniec dodać groszek i całość dusić jeszcze do miękkości groszku.
2/Na koniec całość wymieszać ze śmietaną. Gotowy sos przelać do makaronu i wymieszać. Podawać gorący, posypany zieleniną.
Smacznego!:)
Uwielbiam takie proste i pyszne obiadki makaronowe.
OdpowiedzUsuńI już wiem co Pan Mąż będzie jadł w tym tygodniu:)super pomysł na pewno wypożyczę...
OdpowiedzUsuń