Jak go pierwszy raz spróbowałam to wiedziałam, że już będzie u mnie często gościł :) Jest bardzo łatwy, bardzo szybki w przygotowaniu. Nie ma możliwości by się nie udał, ponieważ jest to torcik BEZ PIECZENIA! I nie ma możliwości by komuś nie smakował :) w ciągu tygodnia robiłam go już dwa razy :) a przepis znalazłam tu klik.
SKŁADNIKI
NA SPÓD
200 g biszkoptów
100 g stopionego masła
200 g biszkoptów
100 g stopionego masła
MASA BUDYNIOWA
2 szklanki soku bananowego
2 budynie śmietankowe bez cukru
puszka brzoskwiń w syropie
NA WIERZCH
200 ml śmietanki 30%
1 łyżeczka cukru pudru
śmietan fix
białe bezy ok 50g
2 szklanki soku bananowego
2 budynie śmietankowe bez cukru
puszka brzoskwiń w syropie
NA WIERZCH
200 ml śmietanki 30%
1 łyżeczka cukru pudru
śmietan fix
białe bezy ok 50g
1/ Biszkopty pokruszyć, dodać stopione masło i wymieszać. Tortownicę (26cm)
wyłożyć papierem i zacisnąć obręcz. Wyłożyć biszkopty na spód i
dokładnie docisnąć, by tworzyły zwięzły spód ciasta. 1 szklankę soku
wymieszać z budyniem a drugą zagotować a następnie wlać rozrobiony budyń
i zagotować. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na kawałeczki i
dodać do budyniu. Gotową masę wyłożyć na biszkoptowy spód, wygładzić i
wstawić do lodówki na kilka godzin.
2/ Zdjąć obręcz. Śmietanę ubić ze śmietan fixem i cukrem. Ubitą śmietanę
wyłożyć na wierzch ciasta. Na warstwę śmietanową pokruszyć bezy. Torcik
schładzać w lodówce.
skąd bierzesz sok bananowy? pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNektar bananowy z Biedronki :)
UsuńWygląda bosko! Koniecznie do wypróbowania! :)
OdpowiedzUsuńBrzoskwinie i bita śmietanka, to musi być pyszne, wygląda super, ja dziś wypróbowałam przepis na tort chałwowy(,kuchnia lidla,), właśnie się chłodzi i zaraz ocenię czy się udał :)
OdpowiedzUsuń