opakowanie ciasta francuskiego
200 g kurek
1 mala cukinia
250 g serka ricotta
1 jajko
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz
1 łyżka masła
1 mała cebula
200 g kurek
1 mala cukinia
250 g serka ricotta
1 jajko
szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz
1 łyżka masła
1 mała cebula
1/ Ciasto rozłożyć na blasze formując brzegi (złożyć każdy na da razy) i
docisnąć widelcem. Posmarować białkiem. Kurki oczyścić, cebulę pokroić w
drobną kosteczkę. Podsmażyć z grzybami na łyżce masła.
2/Cukinie pokroić w talarki i oprószyć solą w celu puszczenia soków.
Odstawić na 15 min, a następnie spłukać nadmiar soli. Ser wymieszać z
żółtkiem i przyprawami. Na ciasto rozłożyć masę serową, plasterki
cukinii a na wierzch kurki. Piec ok 15-20 min w temperaturze 180 stopni.
Pyszna... kurki uwielbiam w każdej postaci ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń