niedziela, 7 lipca 2013

TAGLIATELLE Z KURKAMI W SOSIE ŚMIETANOWYM

Bardzo proste i bardzo smaczne danie makaronowo- grzybowe :)
SKŁADNIKI
200-300 g kurek
300 g makaronu tagliatelle
średnia cebulka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
odrobina masła
pół szklanki gęstej śmietany
pieprz
sól

1/ Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Kurki oczyścić i opłukać. Większe przekroić na pół. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle, dodać grzyby, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Chwilę dusić a następnie dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną natkę. Gotowy sos wymieszać z makaronem. 
Smacznego!:)

1 komentarz:

  1. Klasyka, którą uwielbiam! Ja jeszcze czekam na kurki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.