Bardzo proste i bardzo smaczne danie makaronowo- grzybowe :)
SKŁADNIKI
200-300 g kurek
300 g makaronu tagliatelle
średnia cebulka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
odrobina masła
pół szklanki gęstej śmietany
pieprz
sól
300 g makaronu tagliatelle
średnia cebulka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku
odrobina masła
pół szklanki gęstej śmietany
pieprz
sól
1/ Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Kurki oczyścić i opłukać.
Większe przekroić na pół. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na
maśle, dodać grzyby, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Chwilę dusić a
następnie dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną
natkę. Gotowy sos wymieszać z makaronem.
Smacznego!:)
Klasyka, którą uwielbiam! Ja jeszcze czekam na kurki :)
OdpowiedzUsuń