SKŁADNIKI
500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 jajko
1 czerstwa bułka
kilka zielonych oliwek
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
siekana natka pietruszki lub inne zioła
DODATKOWO
bułka tarta
olej do smażenia
1/ Mięso przełożyć do miski, wbić jajko, dodać przyprawy, przeciśnięty
przez praskę czosnek, pokrojone oliwki oraz bułkę namoczoną w wodzie i
odciśniętą.
2/Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wyrobić jednolitą masę. Formować dowolnej wielkości kotlety i posypać bułką tartą.
3/Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami ,ryżem, kasza, chlebem i ulubionymi surówkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.