środa, 5 czerwca 2013

KOTLETY MIELONE Z ZIELONYMI OLIWKAMI

SKŁADNIKI
500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 jajko
1 czerstwa bułka
kilka zielonych oliwek
3-4 ząbki czosnku
sól
pieprz
siekana natka pietruszki lub inne zioła

DODATKOWO
bułka tarta
olej do smażenia


1/ Mięso przełożyć do miski, wbić jajko, dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone oliwki oraz bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą. 
 2/Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wyrobić jednolitą masę. Formować dowolnej wielkości kotlety i posypać bułką tartą. 
 3/Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami ,ryżem, kasza, chlebem i ulubionymi surówkami. 
 Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.