niedziela, 21 kwietnia 2013

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI I MAJERANKIEM

SKŁADNIKI
 Składniki na 5 porcji
1 kg wątróbki drobiowej
3 średnie cebule
2 kwaśne jabłka
majeranek
biały pieprz
sól
kilka kropel soku z cytryny
ewentualnie 1-2 łyżki mąki
3-4 łyżki oleju

1/Wątróbkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i wymoczyć w wodzie ok 15 min. Następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelnie dodać olej, wątróbkę i pokrojoną w kosteczkę cebule. (nie solić)
2/Chwilę obsmażać aż cebula stanie się szklista.
3/Lekko podsmażoną wątróbkę przełożyć do garnka i dodać obrane i pokrojone w dowolny kształt jabłka oraz 2-3 łyżki wody. Wszystko razem dusić do miękkości. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz dodać otarty majeranek i skropić sokiem z cytryny. Całość można zaprawić mąką jeżeli sos będzie zbyt rzadki.
Smacznego!:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.