SKŁADNIKI
400g makaronu penne (u mnie kolorowy)
200g pieczarek małych
50-60g parmezanu lub jakiegoś sera żółtego tartego
opakowanie mrożonego szpinaku (liście)
szklanka śmietany
sól
pieprz
3 ząbki czosnku
3 łyżki masła
1/ Makaron ugotować wg przepisu podanym na opakowaniu. Na roztopione masło
wrzucić liście szpinaku, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić
solą i pieprzem i chwilę dusić. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki i
dodać do szpinaku. Wszystko razem dusić do odparowania wody.
2/ Na koniec dodać śmietanę i tarty ser. Mieszać do rozpuszczenia się sera.
Cały sos solidnie doprawić przyprawami i podawać z ciepłym makaronem.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.