Zdrowa, pożywna, aromatyczna zupa. Dla wielbicieli szpinaku i czosnku.
SKŁADNIKI
4 skrzydełka z kurczaka
kostka rosołowa
2 marchewki
ćwiartka selera
1 korzeń pietruszki
mała cebulka (dla zapachu)
2 ziemniaki
opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
2 łyżki masła
3-4 ząbki czosnku
1 podłużny serek topiony śmietankowy
sól
biały pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
4-6 jajek ugotowanych na twardo
100ml śmietany 18%
kostka rosołowa
2 marchewki
ćwiartka selera
1 korzeń pietruszki
mała cebulka (dla zapachu)
2 ziemniaki
opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
2 łyżki masła
3-4 ząbki czosnku
1 podłużny serek topiony śmietankowy
sól
biały pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
4-6 jajek ugotowanych na twardo
100ml śmietany 18%
1/ Ze skrzydełek, marchewki, pietruszki, kostki rosołowej, selera i cebuli
zrobić wywar. Ugotowane warzywa pokroić w drobniutką kosteczkę.
Ziemniaki obrać pokroić również w kostkę, wrzucić do wywaru i ugotować.
Dodać resztę warzyw wcześniej wyciągniętych. Rozmrożony szpinak,
podsmażyć na maśle z wyciśniętym czosnkiem. Dodać do zupy i zagotować.
Całość doprawić białym pieprzem,solą i gałką muszkatołową. Na koniec
zupę zaprawić serkiem rozpuszczonym zupą i śmietaną. Podawać z połówka jajka.
Smacznego!:)
jeszcze nie jadłam takiej zupki, ale pewnie jest dobra :)
OdpowiedzUsuńjedna z moich ulubionych zupek!
OdpowiedzUsuńZapraszam do odebrania wyroznienia Liebster Award :)
Pozdrawiam
pyszna zupka:)
OdpowiedzUsuń