piątek, 22 marca 2013

KOLOROWA SAŁATKA W SŁUPKI


SKŁADNIKI
puszka kukurydzy konserwowej
20 dag szynki w kawałku
20 dag sera żółtego w kawałku
5-7 ogórków konserwowych
1 por
kilka plastrów papryki konserwowej czerwonej
sól
pieprz
5 łyżek majonezu


1/ Por pokroić w krążki i sparzyć na sicie gorącą wodą. szynkę, ser, ogórki, paprykę pokroić w słupki i podobnej wielkości. Dodać kukurydzę i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec dodać majonez i wymieszać.
Smacznego!:)

3 komentarze:

  1. Myślałam, że to frytki i się zastanawiałam, czy z frytkami mogłoby to być dobre :D

    OdpowiedzUsuń
  2. warzywa w słupki krojone zaraz bardziej elegancko wyglądają, fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.