SKŁADNIKI
kilka plastrów szynki (np. konserwowej, sopockiej, gotowanej)
2-3 jajka ugotowane na twardo
3 łyżki serka naturalnego kanapkowego
2-3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka (ja użyłam ostrego)
łyżka posiekanego szczypiorku
sól
pieprz
zielenina do dekoracji
1/Jajka obrać i posiekać (ja przeciskałam je przez praskę do ziemniaków),
dodać serek, majonez, chrzan, szczypiorek i przyprawy. Dobrze wymieszać,
by składniki się dobrze połączyły. Na każdy plaster szynki nakładać
trochę farszu i zwijać w rulon. Przed podaniem porządnie schłodzić w
lodówce.
Smacznego!:)
Ale się nałowiłam u Ciebie na Wielkanoc. Bardzo się cieszę.
OdpowiedzUsuńJa cieszę się bardziej :) dziękuję za miłe słowa, odwiedziny i radość :)
Usuń