niedziela, 12 sierpnia 2012

CHRUPIĄCE PLACKI ZIEMNIACZANE

Placków ziemniaczanych chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć ani przedstawiać :) każdy zapewne je dobrze zna i robi w swoim domu dla rodzinki, która pewnie się nimi smacznie objada. Placki ziemniaczane są jak pierogi z serem, muszą być w każdym polskim domu. Od czasu do czasu są i u mnie:) Nawet zdążyłam ostatnim sztukom zrobić zdjęcie :)
SKŁADNIKI
kg ziemniaków 
3-4 łyżki mąki
jajko
sól 
pieprz 
cebula
olej do smażenia

Zamiast soli, można użyć przyprawy do ziemniaków. Można również dodać
 szczyptę majeranku.

1/ Ziemniaki, obrać i zetrzeć na tartce. Cebulę również zetrzeć na tartce i połączyć z ziemniakami, jakiem, mąką i przyprawami. Dobrze wymieszać. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.