1 udko z kurczaka
1/2 kg fasolki szparagowej
2 marchewki
1/4 średniego selera
1 średnia pietruszka
1 mały por
1 gałązka lubczyku
6 średnich ziemniaków
sól
pieprz
kostka rosołowa
odrobina majeranku
natka pietruszki
1/2 kg fasolki szparagowej
2 marchewki
1/4 średniego selera
1 średnia pietruszka
1 mały por
1 gałązka lubczyku
6 średnich ziemniaków
sól
pieprz
kostka rosołowa
odrobina majeranku
natka pietruszki
1/Udko wymoczyć, zalać zimną wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, przyprawy.
Gotować. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki wrzucić do wywaru, gotować 10
min, następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko
gotować do miękkości, gotową zupę zaprawić zasmażką z mąki i odrobiny
oleju. Posypać siekaną natką pietruszki.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.