czwartek, 19 lipca 2012

ZUPA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

SKŁADNIKI
1 udko z kurczaka
1/2 kg fasolki szparagowej
2 marchewki
1/4 średniego selera
1 średnia pietruszka
1 mały por
1 gałązka lubczyku
6 średnich ziemniaków
sól
pieprz
kostka rosołowa
odrobina majeranku
natka pietruszki
 1/Udko wymoczyć, zalać zimną wodą, dodać pokrojoną włoszczyznę, przyprawy. Gotować. Fasolkę umyć, pokroić na kawałki wrzucić do wywaru, gotować 10 min, następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko gotować do miękkości, gotową zupę zaprawić zasmażką z mąki i odrobiny oleju. Posypać siekaną natką pietruszki.

Smacznego!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.