Jak zwykle obiecałam się tu częściej pojawiać i na obiecankach się skończyło ale pomyślałam, że może zacznę wrzucać zdjęcia z tel i jakoś to pójdzie bo z aparatem już rzadko chodzę a tel wiecznie w ręku. Także jakość zdjęć może będzie różna a mam kilka wpisów do nadrobienia.
Została mi kapusta młoda, którą kupiłam na bigosik z młodej kapusty ale kupiłam za dużo i ta główka tak leżała aż się wyleżała. U Asi na blogu klik zobaczyłam kotlety z młodej kapusty i miałam robić te kotlety ale zmieniłam na placki wprowadzając w przepis małe zmiany pod swoją ''dietę''.
SKŁADNIKI
mi wyszło 7 sztuk
1 młoda kapusta
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
pęczek natki pietruszki
2 łyżki mąki pszennej
sól ziołowa
pieprz ziołowy
olej do smażenia
1. Kapustę posiekać, ugotować w małej ilości wody, odcedzić, wystudzić i odcisnąć ręką nadmiar wody. Natkę posiekać. Wszystkie składniki połączyć z kapustą i dokładnie wymieszać.
2. Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju. Można podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym, grzybowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.