W porze jesienno zimowej taka surówka jest najlepsza. To bomba witaminy C
ale w kapuście kiszonej są również witaminy K,A i E oraz wiele innych
właściwości zdrowotnych. Polecam.
SKŁADNIKI
300 g kapusty kiszonej
1 cebula
1 czerwona papryka
2 słodkie jabłka
2 średnie marchewki
szczypiorek
sól
pieprz czarny mielony
1 łyżeczka cukru
3-4 łyżki oliwy
1 cebula
1 czerwona papryka
2 słodkie jabłka
2 średnie marchewki
szczypiorek
sól
pieprz czarny mielony
1 łyżeczka cukru
3-4 łyżki oliwy
1/Kapustę porządnie odcisnąć z soku a następnie drobno pokroić. Marchewki i
jabłka obrać, zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę
pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. Całość wymieszać z oliwą i
przyprawami. Przed podaniem odstawić na ok 2 godziny by składniki się
''przegryzły''.
Pysznie :)
OdpowiedzUsuń