sobota, 24 października 2015

SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z PAPRYKĄ

W porze jesienno zimowej taka surówka jest najlepsza. To bomba witaminy C ale w kapuście kiszonej są również witaminy K,A i E oraz wiele innych właściwości zdrowotnych. Polecam.


SKŁADNIKI
300 g kapusty kiszonej
1 cebula
1 czerwona papryka
2 słodkie jabłka
2 średnie marchewki
szczypiorek
sól
pieprz czarny mielony
1 łyżeczka cukru
3-4 łyżki oliwy  

1/Kapustę porządnie odcisnąć z soku a następnie drobno pokroić. Marchewki i jabłka obrać, zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę, szczypiorek posiekać. Całość wymieszać z oliwą i przyprawami. Przed podaniem odstawić na ok 2 godziny by składniki się ''przegryzły''.


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.