Zdrowa sałatka. Można ją podać do obiadu, zabrać do pracy lub zjeść jako samodzielną przystawkę.
SKŁADNIKI
dla 2-3 osób:
garść rukoli
garść roszponki
ok 10 czarnych oliwek
2 średniej wielkości buraczki ćwikłowe
100g sera feta półtłustego pokrojonego w kostkę
1 łyżka ziaren sezamu
sos sałatkowy francuski
sól i pieprz do smaku
garść rukoli
garść roszponki
ok 10 czarnych oliwek
2 średniej wielkości buraczki ćwikłowe
100g sera feta półtłustego pokrojonego w kostkę
1 łyżka ziaren sezamu
sos sałatkowy francuski
sól i pieprz do smaku
1/ Buraczki wyszorować i ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w
kostkę. Na półmisku lub talerzu rozłożyć opłukane sałaty, buraczki i
ser oraz oliwki. Po wierzchu posypać sezamem. Całość skropić sosem
francuskim, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Do sałatki można użyć buraczków gotowanych, które możemy kupić w sklepie. Wersja szybsza :)
z chęcią zabrałabym taką jutro do pracy na lunch :)
OdpowiedzUsuń