0,3-0,5 kg opieniek (ja użyłam mrożonych)
2 średniej wielkości cebule
gałązka rozmarynu
3 jajka
4-5 łyżek kwaśnej śmietany 18 %
sól
pieprz
2 średniej wielkości cebule
gałązka rozmarynu
3 jajka
4-5 łyżek kwaśnej śmietany 18 %
sól
pieprz
1/ Opieńki rozmrozić i chwilę podgotować w lekko osolonej wodzie.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na oleju z dodatkiem
soli i pieprzu. Gdy cebula będzie już zupełnie miękka dodać rozmaryn i
grzyby. Chwilkę smażyć. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. Gdy
śmietana dokładnie wymiesza się z grzybami, smażyć ok 1 minuty i wlać
roztrzepane jajka. Smażyć do momentu ścięcia się jajek. Doprawić solą i
pieprzem.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.