piątek, 16 listopada 2012

JAJECZNICA Z OPIEŃKAMI, ŚMIETANĄ I ROZMARYNEM

SKŁADNIKI
0,3-0,5 kg opieniek (ja użyłam mrożonych)
2 średniej wielkości cebule
gałązka rozmarynu
3 jajka
4-5 łyżek kwaśnej śmietany 18 %
sól
pieprz

1/  Opieńki rozmrozić i chwilę podgotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy cebula będzie już zupełnie miękka dodać rozmaryn i grzyby. Chwilkę smażyć. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać. Gdy śmietana dokładnie wymiesza się z grzybami, smażyć ok 1 minuty i wlać roztrzepane jajka. Smażyć do momentu ścięcia się jajek. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.