poniedziałek, 15 października 2012

FRANCUSKIE ŚLIMACZKI Z GRZYBAMI

Z przygotowywania ostatniego dnia zostało mi trochę grzybków, a  w lodówce zalegało opakowanie ciasta francuskiego. Wykorzystałam te oba składniki do zrobienia ślimaczków z grzybami. Popijane czerwonym barszczykiem, są rewelacyjne. 
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka grzybków leśnych (mogą być pieczarki)
1 mała cebula
sól
pieprz
jajko do smarowania ciasta

1/  Wcześniej podgotowane grzyby podsmażyć z cebulką, solą i pieprzem na niewielkiej ilości oleju. Ciasto rozłożyć i pociąć na równe paski.
2/ Na każdy pasek ciasta nałożyć trochę grzybów i zwijać jak roladki. Boki roladek smarować rozmąconym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i wstawić ślimaczki. Piec do zarumienienia ok 15-20 min.
Smacznego!:)



5 komentarzy:

  1. same pyszności!
    :)
    pozdrawiam ciepło!,
    Szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Po francusku - mniam mniam ! No i uwielbiam pieczary ! ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, Katerinko kochana! Ty to zawsze masz jakieś super fajne i smaczne pomysły :) Pozdrawiam Cię serdecznie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.