SKŁADNIKI
1 opakowanie paluszków surimi 250g
1 ogórek szklarniowy
pęczek rzodkiewek
makaron z 3 opakowań zupek chińskich
puszka kukurydzy konserwowej
1 czerwona lub zielona papryka
3 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka siekanego kopru
4-6 łyżek majonezu
sól
pieprz
1/ Paluszki pokroić w dowolną grubość. Ogórka umyć, przeciąć na pół wzdłuż i pokroić na plasterki. (ja nie obieram ogórka)
2/ Rzodkiewki pokroić w plastry, paprykę i jajka w kostkę. Kukurydzę odsączyć zalewy. Wszystkie składniki przesypać do miski.
3/ Makaron z zupek chińskich ''połamać'' , przełożyć do garnka i zlać gorącą wodą na ok 3-5 min. Ja dodałam przyprawę z jednej zupki. Gdy makaron zmięknie, przelać go przez sito, wystudzić i wymieszać z warzywami. Na koniec dodać majonez, koper, sól i pieprz. Całość wymieszać. Majonez można połączyć 1 łyżeczką tartego chrzanu ze słoiczka. Wtedy wyjdzie taki sos z akcentem.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.