poniedziałek, 13 sierpnia 2012

ŻEBERKA PIECZONE Z ROZMARYNEM

SKŁADNIKI
1kg żeberek
rozmaryn świeży lub suszony (ja daję świeży)
2 ząbki czosnku
6 łyżek oleju
świeżo mielony pieprz
ziele angielskie
liść laurowy
sól lub przyprawa do żeberek


1/Żeberka oczyścić, osuszyć i pociąć według uznania. Czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso wymieszać z przyprawami, olejem i ziołami i odstawić na 2-3 godz.

2/Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i piec ok 1-1,5 godz w temperaturze ok 180 stopni.
Smacznego!:)

2 komentarze:

  1. Ajć zjadła bym sobie ;) Uwielbiam mięcho ;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Częstuj się śmiało :) Fajnie by było, gdyby tak się dało :)Ja również uwielbiam mięcho pod różną postacią.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.