czwartek, 20 lutego 2014

FASOLOWY KOCIOŁEK

Wśród przypraw do przetestowania były również Fix-y i dziś wypróbowałam jeden z nich. Był to Fasolowy kociołek - Kamis. Dzięki niemu mogłam przygotować bardzo szybki, łatwy, tani i dobry obiadek. Taki fix świetnie sprawdzi się jako dodatek do fasolki po bretońsku. Polecam! :)
SKŁADNIKI
2 puszki białej fasoli
2 kawałki dowolnej kiełbasy
1 czerwona papryka
1 duża cebula
Fix fasolowy kociołek
ognista mieszanka przypraw młynek Kamis
dodatkowo
sól
pieprz
ulubione zioła (u mnie szałwia)

1/ Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na odrobinie oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dorzucić do cebuli, smażyć na rumiano. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić na kawałeczki, dodać do kiełbasy i cebuli. Chwile podsmażyć. 
2/ W pół litra zimnej wody rozcieńczyć fix i zagotować, dodać podsmażoną kiełbasę z warzywami i chwilę gotować aż papryka stanie się miękka. Na koniec dodać fasolę bez zalewy i zagotować. Całość doprawić przyprawami i ziołami. Podawać z pieczywem.

Smacznego :)


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.