piątek, 8 marca 2013

JAJKA W SOSIE RZODKIEWKOWYM

SKŁADNIKI
8 jajek ugotowanych na twardo
pęczek rzodkiewki
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany
1 łyżka siekanego szczypiorku
szczypta gałki muszkatołowej mielonej
sól
pieprz
koperek do dekoracji


1/ Jajka obrać i przekroić na połówki. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać majonez, śmietanę, przyprawy oraz łyżkę szczypiorku i 5-6 posiekanych rzodkiewek (można zetrzeć je na tartce) Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na półmisku układać jajka, napełniać sosem i udekorować świeżym koperkiem lub szczypiorkiem oraz plastrami pozostałych rzodkiewek.
Smacznego!:) 
 

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.