poniedziałek, 24 grudnia 2012

TATAR ZE ŚLEDZIA

SKŁADNIKI
4-5 płatów solonych śledzi
2 małe cebule czerwone
3 kawałki papryki konserwowej
6 ogórków konserwowych
10 czarnych oliwek ze słoika
kilka marynowanych grzybków lub pieczarek 
siekana natka pietruszki
sól
pieprz
olej
sok z cytryny

1/ Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, by pozbyć się zbyt słonego smaku. Ok 1 godz. Odcisnąć i pokroić w drobną kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny.
2/ Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Posolić i odstawić. Oliwki posiekać, ogórki, paprykę, grzyby pokroić w kostkę.
3/ Wszystkie składniki ze sobą połączyć, doprawić solą, pieprzem, natką i olejem. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.