SKŁADNIKI
4-5 płatów solonych śledzi
2 małe cebule czerwone
3 kawałki papryki konserwowej
6 ogórków konserwowych
10 czarnych oliwek ze słoika
kilka marynowanych grzybków lub pieczarek
siekana natka pietruszki
sól
pieprz
olejsok z cytryny
1/ Płaty śledziowe namoczyć w wodzie, by pozbyć się zbyt słonego smaku. Ok 1 godz. Odcisnąć i pokroić w drobną kosteczkę. Skropić sokiem z cytryny.
2/ Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Posolić i odstawić. Oliwki posiekać, ogórki, paprykę, grzyby pokroić w kostkę.
3/ Wszystkie składniki ze sobą połączyć, doprawić solą, pieprzem, natką i olejem. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.