wtorek, 3 lipca 2012

DOMOWE GRZANKI ZIOŁOWE DO ZUP I SAŁATEK

Były mi potrzebne do zupy,ale ich nie miałam, więc zrobiłam szybko sama.
Grzanki to fajna sprawa. Do zupek kremowych znakomite. Nadają się tez do chrupania przed tv, bo jak nie ma chipsów w domu, to takie grzaneczki można sobie zrobić szybciutko:) 



SKŁADNIKI
Kilka kromek czerstwego chleba lub bułki
masło do smarowania
zioła prowansalskie i czosnek granulowany

Kromki chleba lub bułki smarujemy masłem z obu stron a następnie posypujemy ziołami.



1/Kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni bez tłuszczu (najlepsza jest teflonowa) Można też opiec w piekarniku. Muszą być złote i chrupiące, wtedy są najlepsze :)

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.