Z przygotowywania ostatniego dnia zostało mi trochę grzybków, a w lodówce zalegało opakowanie ciasta francuskiego. Wykorzystałam te oba składniki do zrobienia ślimaczków z grzybami. Popijane czerwonym barszczykiem, są rewelacyjne.
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka grzybków leśnych (mogą być pieczarki)
1 mała cebula
sól
pieprz
jajko do smarowania ciasta
kilka grzybków leśnych (mogą być pieczarki)
1 mała cebula
sól
pieprz
jajko do smarowania ciasta
1/ Wcześniej podgotowane grzyby podsmażyć z cebulką, solą i pieprzem na niewielkiej ilości oleju.
Ciasto rozłożyć i pociąć na równe paski.
2/ Na każdy pasek ciasta nałożyć trochę grzybów i zwijać jak roladki. Boki
roladek smarować rozmąconym jajkiem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i
wstawić ślimaczki. Piec do zarumienienia ok 15-20 min.Smacznego!:)
same pyszności!
OdpowiedzUsuń:)
pozdrawiam ciepło!,
Szana :)
Po francusku - mniam mniam ! No i uwielbiam pieczary ! ^^
OdpowiedzUsuńPozdrawiam głodnych :)))
OdpowiedzUsuńOj, Katerinko kochana! Ty to zawsze masz jakieś super fajne i smaczne pomysły :) Pozdrawiam Cię serdecznie!
OdpowiedzUsuńPyszne ślimaczki :)
OdpowiedzUsuń