SKŁADNIKI
5 jajekszklanka mąki
szklanka cukru
1/2 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka kakao
1/2 szklanki maku
op. kremu do karpatki
10 dag wiórek czekoladowych
4 łyżki dżemu porzeczkowego
1/2 szklanki prażonych migdałów
1/ Przygotować biszkopt; białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej mak a trzecią zostawiamy bez dodatków.
3/ Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Biszkopt przekroić wzdłuż i przełożyć 3/4 kremu, a resztą kremu posmarować wierzch. Udekorować wiórkami czekoladowymi, dżemem i migdałami.
Smacznego!:)
Aleś mi smaku narobiła :) To ciasto wspaniale wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje. Kolejny Twój przepis, który na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na ciacho! Zapisuję do przetestowania. :-)
OdpowiedzUsuń