Dobry sposób na pyszne śniadanie lub kolację...:)
SKŁADNIKI
W zależności na ile osób robimy, ja robiłam na dwie.
2 bułki
2 plastry sera zółtego
2 plastry wędliny
garść szczypiorku
kilka plasterków ogórka i pomidora
sól
pieprz
mielona słodka papryka
1/ Z bułek odciąć wierz, wydrążyć trochę środek. Wrzucić pokrojoną wędlinę i ser, wbić po jednym jajku, doprawić przyprawami i zapiekać ok 10 min do ścięcia się białka w nagrzanym piekarniku do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorkiem, dołączyć plasterki ogórka i pomidora. Można polać ketchupem.
W zależności na ile osób robimy, ja robiłam na dwie.
2 bułki
2 plastry sera zółtego
2 plastry wędliny
garść szczypiorku
kilka plasterków ogórka i pomidora
sól
pieprz
mielona słodka papryka
1/ Z bułek odciąć wierz, wydrążyć trochę środek. Wrzucić pokrojoną wędlinę i ser, wbić po jednym jajku, doprawić przyprawami i zapiekać ok 10 min do ścięcia się białka w nagrzanym piekarniku do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorkiem, dołączyć plasterki ogórka i pomidora. Można polać ketchupem.
Co za pyszności, mniam :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe i smaczne - uwielbiam takie proste i efektowne wynalazki:)
OdpowiedzUsuńMiałam dziś takie śniadanie :)))
OdpowiedzUsuńAle pysznie wygląda , muszę spróbować na niedzielne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńBułeczka jest fajna i chrupiąca, jajko takie akuratnie ścięte a w środku ciągnący się żółty ser i kawałki szynki. Można dodatkowo zrobić sobie sałatkę z pomidora lub ogórka albo pokroić w cienkie plastry korniszony :) Moja córka powiedziała że to najlepsze jajko jakie jadła :)) Pozdrawiam Wszystkich i życzę smacznego! :)
OdpowiedzUsuńWydrążony środek bułki można zalać w talerzu ciepłym mlekiem z odrobiną soli (tak jadałam u babci jak bywałam kiedyś na wakacjach), wtedy nic się nie zmarnuje :)
OdpowiedzUsuń