środa, 19 września 2012

JAJKO W BUŁCE

Dobry sposób na pyszne śniadanie lub kolację...:)

SKŁADNIKI
W zależności na ile osób robimy, ja robiłam na dwie.

2 bułki
2 plastry sera zółtego
2 plastry wędliny
garść szczypiorku
kilka plasterków ogórka i pomidora
sól
pieprz
mielona słodka papryka

1/ Z bułek odciąć wierz, wydrążyć trochę środek. Wrzucić pokrojoną wędlinę i ser, wbić po jednym jajku, doprawić przyprawami i zapiekać ok 10 min do ścięcia się białka w nagrzanym piekarniku do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorkiem, dołączyć plasterki ogórka i pomidora. Można polać ketchupem.



7 komentarzy:

  1. Ciekawe i smaczne - uwielbiam takie proste i efektowne wynalazki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Miałam dziś takie śniadanie :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pysznie wygląda , muszę spróbować na niedzielne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bułeczka jest fajna i chrupiąca, jajko takie akuratnie ścięte a w środku ciągnący się żółty ser i kawałki szynki. Można dodatkowo zrobić sobie sałatkę z pomidora lub ogórka albo pokroić w cienkie plastry korniszony :) Moja córka powiedziała że to najlepsze jajko jakie jadła :)) Pozdrawiam Wszystkich i życzę smacznego! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wydrążony środek bułki można zalać w talerzu ciepłym mlekiem z odrobiną soli (tak jadałam u babci jak bywałam kiedyś na wakacjach), wtedy nic się nie zmarnuje :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.