Były mi potrzebne do zupy,ale ich nie miałam, więc zrobiłam szybko sama.
Grzanki
to fajna sprawa. Do zupek kremowych znakomite. Nadają się tez do
chrupania przed tv, bo jak nie ma chipsów w domu, to takie grzaneczki można
sobie zrobić szybciutko:)
SKŁADNIKI
Kilka kromek czerstwego chleba lub bułki
masło do smarowania
zioła prowansalskie i czosnek granulowany
masło do smarowania
zioła prowansalskie i czosnek granulowany
Kromki chleba lub bułki smarujemy masłem z obu stron a następnie posypujemy ziołami.
1/Kroimy
w kosteczkę i smażymy na patelni bez tłuszczu (najlepsza jest
teflonowa) Można też opiec w piekarniku. Muszą być złote i chrupiące,
wtedy są najlepsze :)
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.