SKŁADNIKI
Kilka kromek chleba tostowego lub bagietki
masło do smarowania
1 pomidor
kilka plastrów sera żółtego lub mozzarelli
kilka plastrów szynki (ja do zapiekanek używam mielonek)
kilka pieczarek krojonych w cienkie plasterki
zioła prowansalskie lub przyprawa do pizzy
kilka listów świeżych ziół np. bazylia, oregano, majeranek do dekoracji
ketchup
masło do smarowania
1 pomidor
kilka plastrów sera żółtego lub mozzarelli
kilka plastrów szynki (ja do zapiekanek używam mielonek)
kilka pieczarek krojonych w cienkie plasterki
zioła prowansalskie lub przyprawa do pizzy
kilka listów świeżych ziół np. bazylia, oregano, majeranek do dekoracji
ketchup
1/Kromki chleba smarować z obu stron masłem i ułożyć na blachę. Posypać
lekko ziołami lub przyprawą, a następnie kłaść
szynkę,pieczarki,pomidor,ser. Wierzch również można oprószyć ziołami.
2/Upieczone na złoty kolor, wyciągamy z piekarnika i dekorujemy świeżymi ziołami i ketchupem.
Smacznego! :)
MOJE RADY
Składniki możemy zmieniać, w zależności od upodobań. Dałabym tu jeszcze
oliwki czarne i kukurydzę z puszki, ale akurat nie miałam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny, miłe słowo, pytanie lub uwagę :) Zapraszam ponownie.