tag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post8804038662004910321..comments2023-03-25T14:56:13.478+01:00Comments on Katerina&Kuchnia: TARTA MALINOWA Z MASCARPONE I BIAŁĄ CZEKOLADĄKaterina&Sztukahttp://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-45917067937010736712017-04-14T20:38:19.306+02:002017-04-14T20:38:19.306+02:00Jakim cudem wyszedł Ci taki biały krem? Mi wyszedł...Jakim cudem wyszedł Ci taki biały krem? Mi wyszedł ecru... Zdradź mi swój sekret :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00660134436015870619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-28341485483474834902016-10-29T14:40:06.100+02:002016-10-29T14:40:06.100+02:00Witam, ja smaruje tłuszczem np margaryną zanim wyś...Witam, ja smaruje tłuszczem np margaryną zanim wyściele ciasto. Pozdrawiam Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-31665321238608480522016-10-29T14:12:08.064+02:002016-10-29T14:12:08.064+02:00Witam, czy blachę trzeba czymś posmarować lub użyć...Witam, czy blachę trzeba czymś posmarować lub użyć papieru? lifegaugegameshttps://www.blogger.com/profile/01322968790285121407noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-65774902000144702972015-09-25T11:56:42.398+02:002015-09-25T11:56:42.398+02:00Troszkę mnie pocieszyłaś :) Przy następnej tarcie ...Troszkę mnie pocieszyłaś :) Przy następnej tarcie spróbowałabym jednak zrobić bardziej miękkie ciasto.<br />A jakiej formy używasz? Ja kupiłam metalową, dopiero potem doczytałam, że lepsze są szklane lub ceramiczne :/Snafuhttps://www.blogger.com/profile/15668880560494083350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-77254111607543396292015-09-25T07:20:23.366+02:002015-09-25T07:20:23.366+02:00Tarty sa specyficzne i maja czasami twarde ciasto ...Tarty sa specyficzne i maja czasami twarde ciasto a czasami kruche. Dlatego do bialego ciasta uzywam maki krupczatki. Specyficzny pasek na spodzie ciasta jest niemal za kazdym razem przy kazdym rodzaju tart. Najczesciej przy warzywnych. Wydaje sie ze ciasto jest zaklacem lub nie upieczone ale to tak prawie we wszystkich tartach i parwie u kazdego bo mimo iz sie ciasta wczesniej podpieka to warzywa podaczas pieczenia i tak puszczaja soki. Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-52736583183054624472015-09-24T22:04:21.174+02:002015-09-24T22:04:21.174+02:00Popełniłam :D Nie pomijałam śmietany. To była moja...Popełniłam :D Nie pomijałam śmietany. To była moja pierwsza tarta, więc, niejako chwytając się brzytwy, zapytam: czy ona powinna być twarda? :D Stwierdziłyśmy z mamą, że wyszedł mi po prostu zakalec... Na dodatek był ciemniejszy pasek przy spodzie- to już miałyśmy pewność :(<br />Co w sumie nie dziwne, bo wszystko co kakaowe mi nie wychodzi... Jednak o ile dobrze pamiętam robiłam tartaletki, "białe" i też były twarde. Może za długo piekłam?Snafuhttps://www.blogger.com/profile/15668880560494083350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-83009987648674428562015-09-19T16:30:01.422+02:002015-09-19T16:30:01.422+02:00No ja zuzywam pozniej pozostala do kawy a nawet ki...No ja zuzywam pozniej pozostala do kawy a nawet kilku kaw bo pijam z mlekiem :) sprobuj pominac :) ja nie testowalam ale sprobuj. Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-16120205115538497032015-09-19T15:34:40.993+02:002015-09-19T15:34:40.993+02:00Dlaczego?
Rzecz w tym, że nawet jakbym najmniejszą...Dlaczego?<br />Rzecz w tym, że nawet jakbym najmniejszą kupiła to potem muszę wylać 200 ml całkiem drogiej śmietanki :PSnafuhttps://www.blogger.com/profile/15668880560494083350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-68015066581350892242015-09-19T15:30:40.260+02:002015-09-19T15:30:40.260+02:00Niestety nie mozna kremowki zastapic smietana 18%....Niestety nie mozna kremowki zastapic smietana 18%. Musi byc albo 30 albo 36%. Pominac nie zalecam :(Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-37274979040867723772015-09-19T15:19:40.374+02:002015-09-19T15:19:40.374+02:00A czy można zastąpić czymś kremówkę (np. osiemnast...A czy można zastąpić czymś kremówkę (np. osiemnastką) lub po prostu ją pominąć?Snafuhttps://www.blogger.com/profile/15668880560494083350noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-54482787426067667882015-08-25T18:22:52.707+02:002015-08-25T18:22:52.707+02:00Przepyszna masa! :) Dziękuję za przepis :) Przepyszna masa! :) Dziękuję za przepis :) Asiam.https://www.blogger.com/profile/10675537791841657629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-14448516401637228662015-08-21T05:24:05.720+02:002015-08-21T05:24:05.720+02:00Tak :) wieki temu ja robilam az o niej zapomnialam...Tak :) wieki temu ja robilam az o niej zapomnialam :) Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-71304515034927275352015-08-20T23:07:12.603+02:002015-08-20T23:07:12.603+02:00Witam
Czy czekoladę topimy razem ze śmietanką?
P...Witam <br />Czy czekoladę topimy razem ze śmietanką? <br />Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz :) Asiam.https://www.blogger.com/profile/10675537791841657629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-39734782624366625042015-07-23T13:10:49.226+02:002015-07-23T13:10:49.226+02:00Wygląda obłędnie! Jutro robię, nie ma bata;)Wygląda obłędnie! Jutro robię, nie ma bata;)Scathachhttps://www.blogger.com/profile/01183237396783308401noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-85868226051761611662015-06-29T15:17:02.698+02:002015-06-29T15:17:02.698+02:00zdjecie mnie urzekło :) do tego stopnia, że tarta ...zdjecie mnie urzekło :) do tego stopnia, że tarta właśnie sie chłodzi :) pozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08077238229547944876noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-30402607969424219672014-08-24T08:06:16.476+02:002014-08-24T08:06:16.476+02:00Wielkość mojej formy to 26 cm. Wszystkie tarty rob...Wielkość mojej formy to 26 cm. Wszystkie tarty robię w niej :) pozdrawiam :)Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-56655550785111054792014-08-23T23:35:03.263+02:002014-08-23T23:35:03.263+02:00A ja mam pytanie, jakiej wielkości ma być forma na...A ja mam pytanie, jakiej wielkości ma być forma na tartę?My culinary arthttps://www.blogger.com/profile/05472130485781961382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-86339731725809230542014-03-22T18:43:51.390+01:002014-03-22T18:43:51.390+01:00Tego się nie gotuję :) rozpuszcza w kąpieli wodnej...Tego się nie gotuję :) rozpuszcza w kąpieli wodnej , jest to płynne ale nie rzadkie a jak doda się serek to robi się gęsta masa, która w lodówce mocno zastyga. Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-70711978559198917722014-03-22T18:35:54.975+01:002014-03-22T18:35:54.975+01:00a jesli zagotuje się smietane czekoladę i serek to...a jesli zagotuje się smietane czekoladę i serek to nie zrobi się to zbyt rzadkie? czy będzie miało konsystencje kremu?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10864226553944729236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-88437641024582578642013-09-14T13:29:14.244+02:002013-09-14T13:29:14.244+02:00Można, raczej nie zepsuje smaku, po prostu będzie ...Można, raczej nie zepsuje smaku, po prostu będzie czekoladowa :)Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-37256518359056526012013-09-13T21:36:38.378+02:002013-09-13T21:36:38.378+02:00Śliczna, a czy zamiast białej można dać mleczną lu...Śliczna, a czy zamiast białej można dać mleczną lub gorzką czekoladę? Czy zepsulo by to smak?<br />Tasty :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-15263238934886987412013-08-28T09:53:40.038+02:002013-08-28T09:53:40.038+02:00Przepięknie wygląda!!! Nigdy nie robiłam tarty, al...Przepięknie wygląda!!! Nigdy nie robiłam tarty, ale z pewnością wkrótce zrobię :) Twoja na pewno jest pyszna! :)<br /><br />Zapraszam też do mnie http://szczypta-smaku-blog.blogspot.com/Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16053005809885025374noreply@blogger.com