tag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post5428136909654483605..comments2023-03-25T14:56:13.478+01:00Comments on Katerina&Kuchnia: ZAPIEKANY RYŻ Z JABŁKAMI I CYNAMONEMKaterina&Sztukahttp://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comBlogger37125tag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-6498167447099006192018-11-02T18:19:44.184+01:002018-11-02T18:19:44.184+01:00Już mi ślinka leciJuż mi ślinka leciBeata Ewahttps://www.blogger.com/profile/15578879931368422997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-50729738725762678302013-11-27T10:55:06.518+01:002013-11-27T10:55:06.518+01:00Dawno tu nikt nie "zapiekał" ;) ale ja w...Dawno tu nikt nie "zapiekał" ;) ale ja wstawię do piekarnika i popołudniu nakarmię męża i synka.pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-38808340515720978112013-03-26T21:22:15.781+01:002013-03-26T21:22:15.781+01:00Tak, jak do zupy. Może być i kwaśna i słodka, to b...Tak, jak do zupy. Może być i kwaśna i słodka, to bez znaczenia. Tylko i wyłącznie nasze upodobania. Ja do wszystkiego zawsze używam śmietany z Piątnicy.Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-64988584998689751782013-03-26T21:13:30.242+01:002013-03-26T21:13:30.242+01:00A jakiej trzeba użyć śmietany? Kwaśnej, takiej jak...A jakiej trzeba użyć śmietany? Kwaśnej, takiej jak np. do zupy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-76627929366597480182013-03-14T15:44:47.877+01:002013-03-14T15:44:47.877+01:00A w liście składników nie ma cynamonu.A w liście składników nie ma cynamonu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-78326177533149564802013-02-26T12:37:56.081+01:002013-02-26T12:37:56.081+01:00Myślę, że powinno się udać i śmiało można ugotować...Myślę, że powinno się udać i śmiało można ugotować ryż na wodzie :)Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-15045398198081028472013-02-26T11:03:25.333+01:002013-02-26T11:03:25.333+01:00Ciekawa jestem, czy danie będzie równie smaczne, g...Ciekawa jestem, czy danie będzie równie smaczne, gdy się ugotuje ryż bez mleka? Ostatnio mleko mi szkodzi, ale obiad danie wydaje się smakowite, więc chętnie bym je zrobiła, jednak bez dodatku mleka...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-76564856003925263242013-02-20T12:14:18.662+01:002013-02-20T12:14:18.662+01:00Dziękuję za przepis... za chwilę idę przygotować d...Dziękuję za przepis... za chwilę idę przygotować danie. Już od jakiegoś czasu za mną chodzi... ten smak z podstawówki :) Już tak dawno tego nie jadłem, będzie super na pewno :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-85689760432735236812013-02-18T16:03:25.453+01:002013-02-18T16:03:25.453+01:00Słusznie-mniej zachodu a smak ten sam,wypróbowałam...Słusznie-mniej zachodu a smak ten sam,wypróbowałam.Dzięki za podpowiedż.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-27885227189860981582013-02-02T18:04:36.395+01:002013-02-02T18:04:36.395+01:00Troszku inaczej robię to danie. Moja Mama tak robi...Troszku inaczej robię to danie. Moja Mama tak robiła i tak "wyniosłem" z domu :P<br />A mianowicie:<br /><br />-Jabłka(jonagored, jonagold lub idared) nie robię osobno tylko dodaję od razu do naczynia żaroodpornego(oczywiście cynamon i troszku cukru) plus do tego sok z cytryny(jabłka są troszku kwaśniejsze) i czasami dodaję goździki(uzależnione jest to od zachcianek w danym momencie :D ) - zapach jest niesamowity...<br /><br />-Śmietanę(18) daje na wierzch ryżu, przed włożeniem do piekarnika(przed tym posypuje ryż cynamonem).Jest to ostatnia warstwa. <br />Gdy danie już jest gotowe to śmietana ma taki(nie chcę powiedzieć złoty ale...) lekko brązowawy kolor. <br /><br />Musicie spróbować :P<br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-75700057532089264672013-01-19T16:15:33.944+01:002013-01-19T16:15:33.944+01:00Cieszę się :) Dziękuję :) A przepis ten można równ...Cieszę się :) Dziękuję :) A przepis ten można również znaleźć w najnowszym numerze ''Chwila dla Ciebie'' :) Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-21636308893901754892013-01-19T14:55:49.764+01:002013-01-19T14:55:49.764+01:00Ja własnie tez zrobiłam.Wyszedł wspaniały wspomnie...Ja własnie tez zrobiłam.Wyszedł wspaniały wspomnień dzieciństwa czar.Szukałam jakiegoś zwykłego przepisu na ryz z jabłkami i znalazłam POLECAMAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02581466828083071673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-28548902593669751212013-01-13T19:42:38.278+01:002013-01-13T19:42:38.278+01:00Mam nadzieję, że będzie smakowało :) pozdrawiam.Mam nadzieję, że będzie smakowało :) pozdrawiam.Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-21401449295045344382013-01-13T18:23:38.572+01:002013-01-13T18:23:38.572+01:00Właśnie wstawiłam do piekarnika i jestem bardzo ci...Właśnie wstawiłam do piekarnika i jestem bardzo ciekawa finału:)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-9388528104274068002012-12-04T20:13:12.828+01:002012-12-04T20:13:12.828+01:00ja polecam upiec ryż w prodiżu a nie w kuchence,mo...ja polecam upiec ryż w prodiżu a nie w kuchence,moja mama zawsze piekła w prodiżu i jest lepiej wypieczony,najbardziej lubię wierzchnią warstwę która jest wtedy lekko spieczona..pychota..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-16669584619573688532012-11-26T14:51:50.385+01:002012-11-26T14:51:50.385+01:00wlasnie wsadzilam do piekarnika...mam nadzieje ze ...wlasnie wsadzilam do piekarnika...mam nadzieje ze bedzie nam smakowa..:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-50429281783205527492012-11-24T13:40:45.942+01:002012-11-24T13:40:45.942+01:00mmm pyszne zarabiste "xdmmm pyszne zarabiste "xdAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-21152231680340459072012-11-23T13:24:29.922+01:002012-11-23T13:24:29.922+01:00Chodziło to za mną już parę tygodni, i w końcu spr...Chodziło to za mną już parę tygodni, i w końcu spróbowałam ten przepis. Ryż właśnie włożyłam do piekarnika i jestem pewna że będzie to cudo :) dzięki za świetny przepis i pozdrawiam ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-66762525309936719462012-11-20T13:25:08.354+01:002012-11-20T13:25:08.354+01:00Właśnie wstawiłem do piekarnika sporą porcję tego ...Właśnie wstawiłem do piekarnika sporą porcję tego cuda. :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-59068170466769536572012-11-19T19:18:48.449+01:002012-11-19T19:18:48.449+01:00Czad, pociskam już drugi talerz :PCzad, pociskam już drugi talerz :PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-46694629307516701652012-11-09T14:23:36.257+01:002012-11-09T14:23:36.257+01:00Pyszny ten ryż z jabłkami
Pyszny ten ryż z jabłkami <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-70831492737398030712012-11-05T15:20:02.443+01:002012-11-05T15:20:02.443+01:00smakowite!!! dzięki za inspirację ;)smakowite!!! dzięki za inspirację ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-53749327328575933852012-10-30T12:34:40.086+01:002012-10-30T12:34:40.086+01:00Spróbuję zrobic bo słyszałam,że to pychotkaSpróbuję zrobic bo słyszałam,że to pychotkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-18552828105213976752012-10-29T19:06:55.105+01:002012-10-29T19:06:55.105+01:00Mam nadzieję ,że będzie smakował :)
Ja właśnie up...Mam nadzieję ,że będzie smakował :)<br /><br />Ja właśnie upiekłam sobie chałkę na kolację do szklanki chłodnego mleka :)Katerina&Sztukahttps://www.blogger.com/profile/07891734388109516307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2597881535339776534.post-2925876906097601972012-10-29T19:03:15.065+01:002012-10-29T19:03:15.065+01:00Właśnie czekam aż się upiecze :) ach ;3Właśnie czekam aż się upiecze :) ach ;3MichalQlhttps://www.blogger.com/profile/04249958044151649999noreply@blogger.com